Κιθαρα

Η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και αξιοποίησης των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων του παιδιού. Είναι ένας τρόπος να εκφράσει τα συναισθήματα και τις ανάγκες του, ακόμη κι όταν δεν έχει αναπτύξει πλήρως την ικανότητα έκφρασης μέσω λέξεων. Οι νότες θα γίνουν ο δικός του οδηγός και η πρώτη βάση, για να κατανοήσει αργότερα τις βαθύτερες έννοιες της ζωής.

Σύμφωνα με μελέτες, τα παιδιά που ασχολούνται με τη μουσική, παρουσιάζουν βελτιώσεις ακόμη και στις μαθηματικές τους ικανότητες. Αυτό συμβαίνει διότι τα παιδιά μαθαίνουν να τοποθετούν από μικρή ηλικία σε μια σειρά τα δεδομένα και τις εικόνες, όπως στο πεντάγραμμο, να διαβάζουν με κώδικες, όπως οι νότες, αλλά και να εξετάζουν προβλήματα σε διαφορετικό επίπεδο, όπως οι μουσικές συνθέσεις.

Ηλικίες παιδιών για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα:

• 6 – 11 χρονών

Προγραμμα

• Σάββατο: 11:00-12:00

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Επιθυμείτε το παιδί σας να παρακαλουθήσει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα; Δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα: