Ζωγραφικη-Εικαστικα

Η ζωγραφική αποτελεί, αδιαμφησβήτητα, τρόπο έκφρασης για τα παιδιά όλων των ηλικιών. Παράλληλα, τα βοηθά να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες, όπως:

• Δημιουργικότητα: Μια καλλιτεχνική δραστηριότητα, όπως η ζωγραφική, παρέχει στα παιδιά μια μεγάλη ευκαιρία να εξασκήσουν τη δημιουργική τους σκέψη και να τη διατηρήσουν και στην ενήλικη ζωή
  • Επίλυση προβλημάτων: Μέσω της ζωγραφικής και της φαντασίας τους τα παιδιά βλέπουν τη ζωή με άλλο μάτι, ενώ συχνά έρχονται αντιμέτωπα με διάφορα προβλήματα (π.χ. πώς θα δείξω ότι ο σκύλος τρέχει;), τα οποία καλούνται να λύσουν. Έτσι, παίρνει αποφάσεις, ρίσκα και πειραματίζετε με πράγματα προκειμένου να πετύχει αυτό που θέλει
  • Αυτοπεποίθηση: Το πώς βλέπει ο καθένας μας τον κόσμο είναι υποκειμενικό. Άρα η ζωγραφική δεν έχει σωστό ή λάθος. Η επιβράβευση που δέχονται τα παιδιά από μια ζωγραφική τα βοηθά να χτίσουν την αυτοπεποίθησή τους
  • Κοινωνικότητα: Πολλές φορές τα παιδιά ζωγραφίζουν μαζί μια εικόνα και αυτό τα βοηθά να επικοινωνήσουν αλλά και να μάθουν πώς να λειτουργούν σε μία ομάδα για να δημιουργήσουν ένα κοινό αποτέλεσμα.

Ηλικίες παιδιών για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα:

• 6 – 11 χρονών

Προγραμμα

• Πέμπτη: 16:00-17:00
    (Ά’ Τμήμα)
  • Πέμπτη: 17:00-18:00
    (Β’ Τμήμα)

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Επιθυμείτε το παιδί σας να παρακαλουθήσει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα; Δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα: