Το Θεατρο Ρετρο στο Σχολειο μας: "Η Σταχτοπουτα απο την Κινα" (Εισοδος Δωρεαν)

Η επιθυμία μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν μια αξιόλογη παράσταση στο χώρο του Σχολείου μας ΔΩΡΕΑΝ και για αυτό το λόγο τα έξοδα της πρώτης αυτής παράστασης καλύπτονται από τον Σύλλογο!

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Συλλόγου για τη φετινή σχολική χρονιά θα ακολουθήσει άλλη μία θεατρική παράσταση τον επόμενο μήνα όπως και αθλητικές δραστηριότητες προς το τέλος του σχολικού έτους.

Περιμένουμε απ’ όλους τους γονείς να στηρίξουν με τη δυναμική τους παρουσία όλες τις εκδηλώσεις που αφορούν στη βελτίωση του πνευματικού προσανατολισμού αλλά και της κριτικής ικανότητας των παιδιών μας!

Ξεκινάμε! 23 Φεβρουαρίου @ 17:00 θα είμαστε όλοι στο σχολείο να ανοίξουμε την αυλαία στον πολιτισμό και την παιδεία! [ Ώρα προσέλευσης @ 16:30, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ]

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Το «Θέατρο Ρετρό» αφηγείται και παρουσιάζει την κινέζικη παραλλαγή της γνωστής μας Σταχτοπούτας.

Στη διαχρονική αυτή ιστορία, εκτός από την ευγενική Γιε-χσιεν, το χρυσό της ψάρι, την κακιά μητριά της, θα γνωρίσουμε και ένα μικροσκοπικό χρυσοκέντητο, ανεκτίμητο παντοφλάκι! Θα μπορέσει η Γιε-χσιεν να πάει στη γιορτή της Άνοιξης; Πώς μπορεί το ψάρι της να την βοηθήσει; Και το πιο σημαντικό απ’ όλα, τι συνέβη στο παντοφλάκι;

Λίγα λόγια για την παράσταση

Το έργο «Γιε-χσιεν: Η Σταχτοπούτα από την Κίνα» βασίζεται στον κινέζικο μύθο «Ye Xian» που έγραψε ο Κινέζος ποιητής Tuan Ch’eng-shih τον 9ο αιώνα. Η παράσταση δημιουργήθηκε για δύο ηθοποιούς-αφηγητές, οι οποίοι εναλλάσσουν τον ρόλο του αφηγητή με τους διαφορετικούς ρόλους του παραμυθιού, αλλάζοντας αξεσουάρ με μοναδική ταχύτητα. Παράλληλα, με απλά σκηνικά αντικείμενα, δημιουργούν όλους τους διαφορετικούς χώρους αλλά και την αλλαγή ατμόσφαιρας του παραμυθιού.

Η παράσταση «Γιέ-χσιέν: Η Σταχτοπούτα από την Κίνα» χωράει κυριολεκτικά σε μία extra large βαλίτσα, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να μεταφέρεται παντού, εκφράζοντας έτσι την πεποίθησή μας, πως μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί ακόμη και με τα πιο απλά μέσα, προσφέροντας ένα θέαμα με ευαίσθητο και ποιοτικό.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 4 έως 8 ετών.

Διάρκεια: 45 λεπτά

Μετά την παράσταση ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι διάρκειας 30 λεπτών.